Hingstpremieringen - 2003

Den dagen var jag både glad och tacksam. Särskilt tacksam och glad när jag återsåg Bazuun - glad och välbehållen efter alla år sen han lämnade oss för Danmark där han värderades och godkändes. Efter några år där flyttade han till Finland och avelsgodkändes också där. Han är även införd i den Engelska stamboken. Först nu godkänd i Sverige.

Så var det Elbert - ytterligare ett glädjeämne. Aveln fungerar som önskat.
Någon oro för honom kände jag inte den dagen, men säker kan man inte vara.
Vi har ju varit med förr...!!! Värt att notera - Elberts far Eloge var Goldiggers först födde son. Elbert var Eloges först födde son ! Rivstarter ! Fädernet i all ära, men mödernet har betydelse. Bazuuns mor Zussi Paintbox diplom och championsto har även ESSE Buzzi Paintbox som är mor till Bisazz efter Goldigger som vann hoppningen i kvalitets förra året (2002).

Elberts mor ESSE Bukett diplom och championsto 44 p, har endast en avkomma före Elbert, hon heter ESSE Zakett  - diplomsto - efter Zansibar.
Bästa hoppnewforest år 2002. Däremellan har Bukett varit utlånad till större och mindre barn. Allsidig !

Härstamning, exteriör och temperament har storbetydelse. Och att vila ögonen på något som är vackert är värt mycket. Jag tillät mig att känna stolthet när ESSE Bazuun och ESSE Elbert travade runt ärevarven. TACK !!!!!!!!

Stort tack till alla som tar väl hand om våra uppfödingar. Lycka till !!!


ELBERT